NOT: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilimsel Danışma Kurulunun; COVID-19 PANDEMİSİNDE NORMALLEŞME DÖNEMİNDE SAĞLIK KURUMLARINDA ÇALIŞMA REHBERİ çalışması kapsamında hazırlanmıştır.

Değerli misafirlerimiz;

1 HAZİRAN İTİBARİYLE YENİ NORMAL HAYATA DÖNÜŞTE TEDBİRLERİMİZİ ELDEN BIRAKMIYORUZ!

HÜMA olarak bu süreçte de‘Önce Sağlık’prensibi ile hareket etmeye, annelerimizin, bebeklerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıma bilinciyle hareket ediyoruz. Bu çerçevede, hali hazırda devam etmekte olan pandemi sürecine yönelik hastanemiz çalışma uygulama, prensip ve ilkelerini siz kıymetli hastalarımız ile paylaşmak isteriz:

1. Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesinin kararları çerçevesinde, planlı sürecin dışında da, cerrahi alan (Ameliyathane), yenidoğan yoğun bakım, doğumhane, Tüp Bebek Ünitesi gibi özellikli alanlar ve diğer genel alanlarda merkezi klima fitre değişim ve bakımlarını yeniden yaptırmaktayız.
  2. Hastanemizin her alanına yönelik aylık periyotlarda ortam kültürleri alınarak, laboratuar ortamında çalışılmaktadır.
  3. T.C.Sağlık Bakanlığı'nın 2013-118 no'lu Biyosidal ruhsatıyla ithal edilmekte olan ve virus, bakterilere karşı özel koruma sağlayan Clean Iq sistemi ile dezenfekte edilen tüm alanlarımızın, yeniden ölçümlemeleri yapılmış ve tam korumanın devam ettiği raporlanmıştır. Periyodik takviminde Clean Iq ile dezenfeksiyon işlemleri tekrar edilecektir.
  4. Hastanemize hasta kabulleri sağlık çadırımızda 7/24 sizi bekleyen hekim ve yardımcı sağlık personellerimizin ön muayene kontrolünden geçirildikten sonra yapılmaktadır.
  5. Hastalarımızın hastanemize maskesiz kabulleri yapılmamaktadır.
  6. Poliklinik hizmetlerinde hasta yakınları hastane içerisine kabul edilmemektedir. Yatış hizmetlerinde ise tek refakatçi ve aynı refakatçi kuralı ile kabul gerçekleşmektedir.
  7. Poliklinik bekleme alanlarında bekleme koltuklarının sayısı azaltılarak, 1,5 metrelik fiziki mesafe olacak şekilde organize edilmiştir.
  8. Hasta odalarının süsleme ve organizasyonları için yalnızca kurumumuzun anlaşması olan organizasyon şirket yetkililerinin hastaneye kabulü sağlanmaktadır.
  9. Hastane yer, yüzey, kapı kolu gibi  alanların temizlikleri gün içinde en az 6, gece temizliğinde en az 3 kere olmak üzere dezenfektesi sağlanacak şekilde temizlik süreci gerçekleştirilmektedir.
  10. Doğumhane travay(sancı) odaları ile  doğum, kadın doğum servisi hasta odalarımız tek kişilik olup; her hasta sonrası belirtilen tekniklerde özel temizlik prosedürü uyulanmaktadır.Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından bu uygunluk kontrol edilmektedir.
  11. Yenidoğan ve 28 güne kadar olan bebeklerimiz dışında, çocuk poliklinik hizmetimiz pandemi sona erinceye kadar yapılamayacaktır.
  12. Yenidoğan yoğun bakım ünitesine ziyaretçi uygulaması yapılmayacaktır.
  13. HÜMA çalışanlarının tamamı koruyucu siperlik, maske, gerekli alanlarda tek kullanımlık eldiven ve diğer koruyucu ekipmanlarla çalışmaları zorunludur.
  14. Hastanemiz personel yemekhanesinin kullanımında 1,5 metre fiziki mesafe koşullarına uygun olarak tek kişilik yemek masalarımız organize edilmiştir. Yemek servisi boyunca 10 kişiden fazla toplanma yasaklanmıştır.
  15. Hastanemiz çalışanlarının Covid 19 pandemi sürecine yönelik rutin sağlık tarama ve takipleri yapılmaktadır.

Mevcut bu tedbirlerin, siz kıymetli annelerimiz ve yenidoğan bebeklerimiz ile kıymetli sağlık çalışanlarımızı korumak ve daha sağlıklı koşullar altında temel sağlık hizmeti verilmesini sağlamak amacıyla planlanmıştır